Taximetriștii clujeni ies în stradă – va fi cel mai amplu protest cu privire la interzicerea transportului alternativ

0

Asociația Națională a Patronatului Operatorilor în Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), filiala Cluj, organizează, în numele taximetriștilor clujeni, marți, 20 iunie, de la ora 11:00, o acțiune de protest, cu privire la abrogarea legii 204/2019 adoptată în urma OUG 49/25.06.2019.

Inițiativei pe care a pronit-o ANPOTRT filiala Cluj s-au alăturat încă 29 de orașe din țară, și anume: Alba Iulia, Arad, Adjud, Aiud, Bacău, Baia Mare, București, Blaj, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Craiova, Făgăraș, Focșani, Galați, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Suceava, Iași, Târgu Jiu, Tulcea, Timișoara, Mediaș, Ocna Mureș, Ploiești, Sebeș, Sighișoara. Acesta va fi cel mai amplu protest al taximetriștilor români cu privire la interzicerea transportului alternativ.

“Având în vedere că taxiul este utilitate publică conform legii nr 38/2003 dorim să atragem atenția tuturor instituțiilor publice că noi, taximetriștii cerem unanim abrogarea OUG nr 49/25.06.2019, precum și eliminarea dublei măsuri în interpretarea și aplicarea legii privind transportul alternativ (controale, fiscalizare, obligații legale).

În vederea semnalării acestui lucru, ANPOTRT, filiala Cluj, organizează o acțiune în acest sens în Cluj-Napoca, cu plecare la ora 11:00, urmând un traseu care urmărește ajungerea la principalele instituții locale: primăria, biroul de taxe și impozite, ANAF, consiliul local, prefectură și autoritatea rutieră română unde traseul se va încheia. Echipele celor 30 de orașe vor avea la oglinzile retrovizoare și antenele de taxi panglici tricolore, iar sloganurile și banerele vor fi puse pe geamurile laterale și lunetă”, transmite asociația.

În prezent, taximetriștii pot circula doar pe benzile dedicate de pe bulevardul N. Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești. Măsura se bazează pe un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN).

VEZI ȘI:

Nou protest în stradă al profesorilor la Cluj, în 8 iunie – părinții se alătură cadrelor didactice

Proteste în sănătate – Grevă de avertisment în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială

banner