Teatrul de Păpuși Puck, proiect de 1,2 milioane de euro – INVITAT Emanuel Petran

0

Directorul Teatrului de Păpuși Puck din Cluj, Emanuel Petran, a anunțat la Via Cluj TV că a depus un proiect de 1.200.000 de euro pe „Europa Creativă”, cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului. Teatrul a fost încurajat să facă acest pas în urma succesului înregistat în ultimii ani cu Festivalul Internațional Puck și mai ales cu Festivalul Stradal WonderPuck.

Emanuel Petran Via Cluj TV

Teatrul de Păpuși Puck este lider de proiect iar partenerii săi provin din alte 7 țări. Conceptul proiectului este unul inedit și urmărește un schimb intercultural intensiv realizat prin teatru. Consiliul Județean, instituție în subordinea căruia funcționează Tatrul Puck, urmează să acorde o cofinanțare de 600.000 de euro, restul de 600.000 fiind fonduri din partea Programului Europa Creativă.

Emanuel Petran a vorbit la emisiunea moderata la Via Cluj TV de Raul Chiș și despre două premiere ale teatrului: „Ciobănașul cu ochi de stele”, spectacol al secției maghiare despre care directorul crede că va fi un mare succes, și o premieră surpriză a secției române.

O altă mare bucurie a Teatrului Puck este că va primi un microbuz nou.

Urmăriți emisiunea cu Emanuel Petran.


banner