Tentativă de asasinat asupra lui Robert Fico, premierul Slovaciei – Politicianul, transportat de urgență la spital

0

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat după o ședinţă de guvern lângă Bratislava şi dus în stare gravă la spital. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Martin Neumann, a confirmat tentativa de asasinat. Presupusul agresor a fost reținut de poliție. Viaţa premierului nu este în pericol. El a fost rănit la abdomen şi la mâini şi picioare.

Fico a fost împușcat în fața unui cămin cultural din localitatea Handlova, regiunea Trencin, unde a venit pentru o ședință de guvern și a fost dus la spital, relatează site-ul slovac de știri hnonline.sk.

Incidentul a avut loc în orașul Handlova, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Bratislava, potrivit presei locale, citată de Associated Press. Un suspect a fost reținut, a precizat sursa citată.

Era o mulțime de oameni care așteptau afară și unul dintre ei a început să tragă. A fost imediat reținut, iar agenții de securitate l-au luat pe prim-ministru. Potrivit informațiilor noastre, trăgătorul ar fi trebuit să îl vizeze chiar pe prim-ministru“, a relatat un reporter al publicației slovace HN Online.

Viața lui Robert Fico nu este în pericol după asasinat, au declarat mai multe surse pentru Denník N. El are răni la nivelul abdomenului și la brațe și picioare. În prezent, premierul se află din Banská Bystrica.

banner