Tiberiu Moisă, vicepreședinte BT, despre campania #CumparaDeLangaTine: “Modul în care ne cheltuim banii are legătură cu starea de bine a economiei”

2

“Niciodată nu știi cine ajută pe cine”, spune la Via Cluj TV Tiberiu Moisă referindu-se la campania #CumparaDeLangaTine, o inițiativă BT de susținere a afacerilor locale greu încercate de pandemie – cafenele, magazine, florării, magazine de produse agricole sau naturiste. Și e adevărat ce spune vicepreședintele BT, pentru că antreprenorii locali platesc taxe și impozite, creează locuri de muncă iar prosperitatea lor se răsfrânge și asupra altor business-uri locale, în speacial, și a comunității, în general.

Directorul General Adjunct MidCorporate & IMM Banca Transilvania, Tiberiu Moisă, a explicat la emisiunea Business Cafe moderată de Raul Chiș la Via Cluj TV care este filosofia din spatele campaniei #CumparaDeLangaTine.

Miza este discernământul economic

“Noi ne-am dorit să fim o voce. Dincolo de faptul că avem produse și servicii, că avem programe, că avem un business de care avem grijă, vrem să fim și o voce care să se audă în slujba unui bine general. Și acest bine general se răsfrânge și asupra noastră pentru că toți suntem parte din această societate.

Un lucru pe care noi vrem să îl repetăm din ce în ce mai des și din ce în ce mai tare este că alegerile pe care le facem în privința modului în care ne cheltuim banii au o legătură cu starea de bine a economiei noastre.

Șansele pe care le avem la prosperitate și la o viață de calitate țin foarte mult de starea aceasta a economiei. Și atunci, miza este mai degrabă discernământul economic.

Să fim și subiectivi

Prin #CumparaDeLangaTine noi nu vrem să limităm discuția la “Cumpără de la parterul blocului” sau “Cumpără doar produse românești”. Nu putem să producem orice în România și nu ne pricepem să facem orice, avem așa de multe lurcuri de învățat de la alții. Pur și simplu e începutul unei discuții în care înțelegem din ce în ce mai bine că, dacă eu sunt conștient de alegerile pe care le fac din punct de vedere economic, asta se va vedea în jurul meu, pe stradă, la mine în cartier, în oraș.

Nu este o lozincă, nu este un fel de obligație civică. Acești oameni, la rândul lor, trebuie să-ți merite încrederea, trebuie să facă în așa fel încât serviciile sau produsele lor să fie de calitate, să îți dea un motiv pentru care tu îi preferi pe ei, dar câteodată să avem acel subiectivism discret, normal, civilizat, pentru ai noștri”, a afirmat Tiberiu Moisă.

Explozie de clipuri video care promovează afaceri locale

Vicepreședintele BT a declarat că mesajul campaniei a fost extrem de bine primit de public.

“A fost mult peste așteptări, simțeam că va fi un mesaj de care avea totată lumea nevoie, pentru că perioada aceasta e atât de apăsătoare pentru cei mai mulți dintre noi, mai ales din punct de vedere mental, dar și din punct de vedere al situației materiale. Unii oameni se descurcă mult mai greu decât alții.

Și atunci, într-o perioadă în care parcă de fiecare dată când deschizi telefonul sau televiziorul ești bombardat cu vești proaste – în fiecare zi se infectează alți oameni, mor oameni peste tot în lume, parcă nimic nu mai merge cum trebuie, cred că oamenii au nevoie de mesaje de speranță. Și în acest caz aceste mesaje de speranță se referă la lucruri pe care le poate face oricine.

Modul în care campania s-a rostogolit, în care s-a viralizat, ne-a depășit toate așteptările. În bancă, de exemplu, sunt sute de colegi care continuă să filmeze clipuri personale cu alegeri personale pe care le publică pe social media. Același lucru îl fac fel de fel de alți oameni, la care nu ne-am așteptat, deci e un răspuns masiv. Trebuie să continuăm cu așa ceva”, a declarat Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM Banca Transilvania.

În emisiunea Business Cafe, Tiberiu Moisă a mai vorbit despre starea economiei în vremea pandemiei precum și despre finanțările la care pot avea firmele românești acces. Pentru detalii, vă invităm să urmăriți emisiunea.