Tichetele primite de clujenii care donează sânge s-au majorat de 4 ori

0

De la începutul lunii, numărul clujenilor care se prezintă la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca a crescut. Acest fapt se datorează majorării de 4 ori a sumei primite, de la 68,25 lei la 280 lei. Un donator primește acum 7 tichete în valoare de 40 de lei fiecare.

Conducerea instituției cere persoanelor care doresc să doneze sânge să se programeze online pentru a evita aglomerația, dar și pentru a nu se ajunge la un stoc prea mare de sânge astfel încât acesta să expire.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, Ruxandra Novac, a declarat, marți, pentru Cluj24 că s-a stabilit un număr maxim de 120 de persoane pe zi care pot dona sânge, în condițiile în care numărul donatorilor a crescut simțitor de la 1 ianuarie 2024.

Stocuri sub control

”A crescut numărul donatorilor de sânge de la începutul anului, dar nu a fost nevoie să umblăm la programul de lucru. Dacă aveam o medie în ultimele luni ale anului trecut de circa 100 de persoane pe zi, am ajuns acum la 120 pe zi.

Vinerea trecută am avut, de exemplu, chiar peste 180 de persoane care au donat. Fac un apel la donatori să se programeze online. Vrem să controlăm în fiecare zi stocurile de sânge să nu ajungem să expire, să vină prea mulți pentru o anumită grupă sanguină”, a spus Novac.

Aceasta a precizat că majorarea tichetelor pentru donatori a fost o decizie care impulsionează donarea de sânge.

Centrul clujean asigură sânge pentru 30 de spitale din județul Cluj.

Mai multe detalii despre donarea de sânge aici.

banner