Tinerii, democrația participativă și inovarea socială sunt temele LEADER Talks, ediția a II-a

0

Tineri, reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din România și din Republica Moldova, profesioniști din administrație, fermieri și reprezentanți ai comunităților vor participa la conferința LEADER Talks, ajunsă la ediția a II-a. Evenimentul este organizat în Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, de către GAL Lider Bistrița-Năsăud. Află detalii despre acest eveniment de la Delia Fazakas, manager Asociația GAL Lider Bistrița-Năsăud și Alina Baba, manager al Asociației GAL Napoca Porolissum, invitate la România via Cluj.

Conferința evidențiază o situație aparte: comunitățile rurale din România se confruntă cu o dublă provocare. Pe de o parte, ele încearcă să își recupereze vechea identitate, după deceniile în care comuniștii au încercat să distrugă esența satului românesc. Pe de altă parte, ele încearcă să se modernizeze în maniera care a transformat multe sate europene în comunități prospere.

Conferința reprezintă o oportunitate unică pentru a aduna și a explora noi perspective, idei și soluții inovatoare în domeniul dezvoltării rurale și a strategiilor multifond. LEADER Talks aduce la aceeași masă experți naționali, reprezentanți ai autorităților locale și naționale, ai mediului de afaceri și ai organizațiilor societății civile, pentru a discuta despre provocări și oportunități în implementarea programului LEADER și în dezvoltarea rurală durabilă.

Evenimentul are loc în perioada 28-30 iunie, la Sângeorz-Băi.

Vezi agenda evenimentului AICI

banner