Top cinci destinații pentru o toamnă de vis în România

0

Încă nu ți-ai făcut planuri de weekend pentru toamna asta? Este anotimpul perfect ca să-ți propui să descoperi comorile neștiute ale României, nu departe de casă. Deși temperaturile sunt mai scăzute, vremea este încă blândă, iar ultimele raze timide de soare te vor însoți în cele mai colorate destinații din țara noastră. Vă propunem cinci locuri pitorești în care toamna este și mai frumoasă.

Valea Drăganului

Găsești Valea Drăganului în județul Cluj, în zona comunei Poieni. Parte din frumusețea peisajului de aici e dată de Barajul Drăgan și lacul de acumulare pe care acesta il împrejmuiește. Pensiunile din zona te așteaptă cu bucurie și cu multă liniște și pace. Dacă vrei să te deconectezi de viața agitată de oraș, alege acest loc pentru escapadele tale.

Foto: ghidvideoturistic.ro

Delta Dunării, județul Tulcea

Dacă nu ai vizitat până acum Delta Dunării, un colț de natură aflat în județul Tulcea, cu siguranță merită inclusă în planurile tale de vacanță. Te poți bucura de farmecul zonei în fiecare sezon, însă, toamna, aceasta devine cu mult mai spectaculoasă. În acest anotimp, locul devine mai atrăgător, datorită celor mai frumoase culori pe care ni le oferă natura în cel mai important loc din România în ceea ce privește biodiversitatea.

În septembrie, nuferii sunt încă înfloriți și îi poți vedea făcând excursii prin labirintul de canale înguste. Dacă ești iubitor al preparatelor pescărești, te poți delecta cu felurite mâncăruri din pește, gătite de lipoveni.

Tot în această perioada, apusurile și răsăriturile sunt uimitoare, de neegalat.Vizitând acest paradis al țării noastre, vei cunoaște un loc sălbatic și fermecător, vei vedea un spectacol născut din natură și vei înțelege de ce Delta Dunării este numită ca fiind “raiul” de la capătul României.

foto: techcafe.ro

Obiective turistice în Delta Dunării

 • Orașul Sulina și Plaja Sulina;
 • Pădurea Caraorman;
 • Pădurea Letea;
 • Satul Mila 23;
 • Sfântu Gheorghe;
 • Golful Musura;
 • Lacurile Balanova, Roșu și Puiu;
 • Plaja Sfântu Gheorghe;
 • Canalul Cordon;
 • Lacul Razelm;
 • Gura Portiței.
foto: calatorinbascheti.ro

Orașul Sibiu

Toamna e frumoasă și la oraș! Aici, poți descoperi culorile absolut minunate ale orașului, în timp ce faci o plimbare pe străduțele înguste. Sibiul este locul perfect pentru a petrece câteva zile de toamnă, îți oferă atât peisaje spectaculoase, cât și obiective turistice, preparate culinare diverse, toate cuprinse într-un cadru boem.

Fiecare loc din oraș spune o poveste, iar dacă te numeri printre cei care nu au ajuns încă aici, cu siguranță vei rămâne impresionat de cel mai înfloritor oraș al Transilvaniei. Poți traversa Podul Minciunilor, admira expozițiile de la Muzeul Brukenthal sau poți explora la pas fermecătorul Oraș Vechi.

foto: nationalfm.ro

Cheile Bicazului

Se află în nord-estul României, pe drumul ce leagă județele Neamț și Harthita, fiind în topul celor mai atrăgătoare zone turistice ale României. Sunt cele mai înalte chei din țara noastră și impresionează datorită stâncilor de 300 m, masive și abrupte.

Trecerea prin serpentine oferă un adevărat spectacol, iar pereții de calcar și stânca ce se întind pe 8 km, ascund peșteri, precum Peștera Neagră și Peștera Cascadă. Mersul cu mașina sau pe jos la baza stâncilor, te vor face să privești această măreție a naturii cu răsuflarea tăiată.

În împrejurimi, la poalele muntelui Hășmasul Mare, poți vizita Lacul Roșu, cel mai mare lac de baraj natural din România, Aici, vei găsi o pădure de brazi, care se oglindește în lac, munți, un peisaj desprins din tablouri. Turiștii pot face plimbări cu barca printre trunchiurile copacilor, care ies din adâncul apei.

foto: LasPalmas

Borșa, Maramureș

Stațiunea Borșa se află la poalele Munților Rodnei și Maramureș, fiind amplasată într-un cadru pitoresc și autentic. Aici, tradițiile și obiceiurile sunt încă vii, iar întreg ținutul inspiră unicitate și cultură.

În zonă se adăpostesc o multitudine de locuri care merită să fie cunoscute, cu ar fi Cimitirul vesel de la Săpânța, Parcul Național, Izvorul Albastru al Izei, Biserica din Aiud, Mocănița din Vișeu de Sus și multe altele.

Căsuțele răspândite pe coline, săteni gătiți în port popular și bogăția gustului mâncărurilor maramureșene, fac din acest loc un tărâm de poveste, unde nu s-a intervenit cu amprenta modernă.

foto: techcafe.ro

Surse: Călători în Bascheți, Techcafe, NationalFM.

VEZI ȘI:

Wizz Air: Vom suspenda 12 rute din România – Află despre ce destinații este vorba

Street Food Festival se întoarce la Cluj – vizitatorii se vor bucura de muzică live și bucate internaționale

În ce țări vor să muncească românii vara aceasta? – Italia și Spania sunt foarte puțin căutate

 

 

banner