Toți elevii din România intră în vacanță de luni – vezi câți copii și profesori din Cluj au COVID

0

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele României, Klaus Iohannis. Toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie. 

“Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Astăzi (miercuri – n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”, a declarat președintele României.

Câți elevi și profesori din Cluj au COVID

În acest moment, 10 898 de elevi din județ învață în sistem online, adică 10% din totalul copiilor din sistem, potrivit ultimei comunicări a Inspectoratului Școlar al Județului Cluj. Dintre aceștia 560 au fost confirmați pozitivi cu noul coronavirus. De asemenea, 201 profesori au fost confirmați cu COVID-19.

Din toate școlile din județ, în 288 se desfășoară cursurile în Scenariul 1, în care toate clasele/ grupele sunt în sistem față în față. În alte 134 școli și grădinițe există cel puțin o grupă/clasă în online. Există și cinci unități de învățământ care au intrat în online la cererea lor și alte trei care au intrat integral în online, după ce au atins 50% din clase cu orele față-în față suspendate.