Tradiția Balului Operei, reluată după pandemie

0

Opera Națională Română din Cluj reia, prima oară după pandemie, tradiția unuia dintre cele mai cunoscute evenimente mondene din Transilvania: Balul Operei. Anunțul a fost făcut de managerul general al operei clujene, Florin Estefan. Evenimentul va fi susținut de Fundația Transilvania Leaders, a declarat președintele acestei organizații neguvernamentale, Marius Bojiță.

Sâmbătă, 11 februarie, primirea invitaților pe covorul roșu va avea loc între orele 19.00-19:50, iar programul artistic va începe la ora 20:00 cu intonarea Imnului de stat al României de către muzica reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, dirijor Colonel Aurel Gheorghiță, și intonarea Imnului Uniunii Europene de către Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca. După cuvântul de deschidere adresat de către Florin Estefan, Parada debutanților, ce cuprinde 24 de perechi de tinere domnișoare și tineri domni – liceeni model ai școlilor clujene – va fi un moment artistic ce anunță deschiderea serii de bal.

Urmează fragmente celebre din opere precum Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Carmen de Georges Bizet sau Turandot de Giacomo Puccini. Și pagini ale unor partituri instrumentale de succes, vor fi oferite publicului de către artiștii invitați. O Elegie pentru violoncel și o parte din primul Concert scris de Ceaikovski pentru pian au fost alese în mod special pentru a aduce diversitatea caracteristică unui program artistic deosebit. Duetele vor fi nelipsite din spectacol, atât cele muzicale, cât și cele desprinse din universul baletului. Dacă faimoasa Habanera sau bine-cunoscuta Nessun Dorma vor face publicul părtaș în fața trăirilor personajelor operistice, Invitation a la valse de Carl Maria von Weber va lansa spectatorilor invitația de a păși în final pe cel mai elegant ring de dans al momentului.

Aceste momente vor fi susținute de către soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii,  mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal, pianistul Mihai Diaconescu și violoncelistul Octavian Lup, alături de soliștii, orchestra și ansamblul de balet ale operei sub bagheta dirijorului invitat Tiberiu Soare. Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a Premiilor de excelență celebrând astfel excelența cultural-artistică. Acestea vor fi urmate, de la ora 22:30, de o pauză de cocktail, iar la ora 24:00, muzica reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale va adresa tuturor invitația de a valsa pe scena operei clujene.

Citiți și:

Hector Lopez ne duce în Țara Surâsului – înregistrare în studioul Via Cluj TV

Clujul sărbătorește Ziua Femeii – Află ce concerte vor avea loc în 10 martie