Transfăgărășan, redeschis circulației pentru toate categoriile de autovehicule

0
Foto: TravelMaker

Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost redeschisă, începând cu dimineața de miercuri, 21 iunie 2023, pentru toate categoriile de autovehicule. Traficul va fi permis doar pe timpul zilei, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le recomandă şoferilor să circule cu atenţie, întrucât a crescut numărul urşilor care care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă.

„Miercuri, 21.06.2023, începând cu ora 08:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între Piscu Negru (km 104+000) şi Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până cănd vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, a transmis CNAIR.

Tot CNAIR a subliniat că este important ca oamenii aflați în autovehicule să nu hrănească urșii aflați în zona șoselei, respectiv să evite gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive din partea acestora.

„Operaţiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului au început, în acest an, în luna mai, când stratul de zăpadă avea peste cinci metri grosime în unele zone. Totuşi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov se arătau încrezători că traficul va fi reluat mai devreme de termenul obişnuit, de 1 iulie”, precizează Știrile Transilvaniei.

VEZI ȘI:

Transfăgărăşan: Traficul a fost deschis cu 2 săptămâni mai devreme

Igienizarea lacului Tarnița – O nouă acțiune de voluntariat a iubitorilor de natură din Cluj

Adoptă un fag secular din ”Pădurea poveștilor nemuritoare”, poate cea mai faină campanie eco și de turism

 

 

 

 

banner