U-BT Cluj-Napoca câștiga la scor “derby-ul Transilvaniei” și se distanțează ca lider în clasamentul Ligii Naționale

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins miercuri, 4 ianuarie, în deplasare, rivala de tradiție CSU Sibiu, scor 67-88, în cea de-a 13-a etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, campioana României începe cu dreptul anul 2023, la finalul unui “derby al Transilvaniei” în care nu s-a putut baza nici pe cel mai bun marcator, Karel Guzman, nici pe Stefan Bircevic, însă s-a bucurat de revenirea pe parchet a unuia dintre cei mai eficienți jucători din actualul sezon, Leo Meindl.

După victoria din Sala Transilvania, elevii lui Mihai Silvășan ajung la un bilanț de 11 victorii și o singură înfrângere, astfel încât se distanțează considerabil în clasament față de singura echipă care a reușit să o învingă în actuala stagiune, Rapid București. Giuleștenii au înregistrat doar nouă succese și trei eșecuri până în acest moment.

Deși sibienii au câștigat primul angajament și au reușit să înscrie primele puncte ale partidei, clujenii și-au creat aproape instant un avantaj de 12 lungimi, în special prin contribuția jucătorului transferat în ultimele zile ale anului 2022, Kasey Shepherd. Oaspeții au arătat o formă de joc incredibil de bună în primul sfert, care s-a încheiat cu scorul de 13-30.

În sfertul secund, clujenii nu au mai apăsat atât de tare pedala de accelerație, însă avantajul acestora de pe tabela de marcaj a continuat să se extindă până la 24 de puncte, cea mai mare diferență înregistrată până atunci. Gazdele s-au luptat pentru a recupera din handicap, însă oaspeții au intrat la pauza mare cu un avantaj de 15 puncte.

Victorie dominantă pentru campioana României – Shepherd, de neoprit

Sibienii au venit mai motivați de la vestiare și, în debutul celei de-a doua reprize, s-au apropiat la nouă puncte de egalare. Totuși, clujenii nu le-au permis fanilor din Sala Transilvania să spere mai mult la o răsturnare a rezultatului, deoarece au mărit cea mai mare diferență înregistrată la 25 de puncte. În cele din urmă, la finalul sfertului trei, scorul era 48-70.

În actul decisiv, oaspeții au extins avantajul maxim la 27 de puncte, iar ritmul jocului a devenit unul mai lent, în așteptarea deznodământului inevitabil. Partida s-a încheiat cu scorul de 67-88 și a adus cel de-al șaselea eșec din actualul sezon pentru CSU Sibiu.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Kasey Shepherd (22), Emanuel Cățe (15), Andrija Stipanovic (12), Leo Meindl (12), Victor Sanders (10), Patrick Richard (8), Nemanja Gordic (4), David Lăpuște (3), respectiv Nandor Kuti (2). Au mai evoluat Modibo Diaby și Eduard Roschnafsky, care a încasat patru greșeli personale după doar șase minute de joc. Din tabăra sibienilor, s-a remarcat Roberts Blumbergs, care a încheiat confruntarea cu 20 de puncte marcate.

În următoarea etapă, elevii lui Mihai Silvășan vor primi vizita formației aflate pe locul trei în clasamentul conferinței A, CSM Petrolul Ploiești. Meciul din BT Arena va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 20:30.

VEZI ȘI:

“Derby-ul Transilvaniei”, primul duel pentru U-BT Cluj-Napoca în 2023 – vezi situația clasamentului din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca încheie unul dintre cei mai buni ani din istoria clubului cu o victorie dificilă

U-BT învinge fără probleme SCM U Craiova și obține prima victorie după două eșecuri în fața fanilor

banner