U-BT Cluj-Napoca învinge CSO Voluntari, în fața fanilor din Sala Sporturilor “Horia Demian”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins sâmbătă, 4 martie, pe teren propriu, vicecampioana României, CSO Voluntari, scor 74-66, în cea de-a treia etapă din faza TOP 10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, la primul meci disputat, după 35 de zile, în fața fanilor care au umplut Sala Sporturilor “Horia Demian”, campioana României obține cel de-al treilea succes din faza superioară a campionatului și rămâne pe prima poziție a clasmentului, cu un bilanț format din zece victorii și o singură înfrângere.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de ilfoveni, însă primii care au punctat a fost clujenii, prin aruncările libere ale lui Emanuel Cățe. Ulterior, oaspeții au înscris de două ori din afara semicercului și s-au distanțat la patru lungimi pe tabela de marcaj. Totuși, gazdele au răspuns instant și, după șase minute de joc, și-au creat un avantaj de opt puncte. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 23-13.

Sfertul secund a debutat perfect pentru ardeleni, cu două coșuri din acțiune marcate de Jalen Jones, astfel încât diferența s-a majorat la 14 lungimi. Ilfovenii au luptat pentru a reduce semnificativ din diferență, însă nu au reușit să se apropie decât la nouă puncte de egalare. Gazdele și-au refăcut avantajul de 14, dar nu au putut să îl mențină până la finalul primei reprize, astfel încât au intrat la vestiare cu un avans de zece puncte.

Campioana României face spectacol în fața fanilor din “Horia Demian”

Cea de-a doua repriză a continuat într-un ritm de joc similar. Ambele echipe au reușit să își fructifice acțiunile și să oprească unele atacuri adverse, iar, după cinci minute de joc, diferența era de 11 lungimi în favoarea “studenților”. Oaspeții nu au renunțat la luptă și s-au apropiat din nou la nouă puncte de egalare, însă Leo Meindl și Stefan Bircevic au înscris consecutiv din spatele arcului de cerc și au extins avansul la 15. Până la urmă, gazdele au intrat în actul decisiv cu un avantaj de 18 puncte pe tabela de marcaj.

La jumătatea ultimului sfert, CSO Voluntari s-a apropiat, pentru prima dată, la opt, respectiv șapte puncte de a întoarce soarta partidei, însă, în ambele dăți, același Meindl a refăcut avansul echipei sale. În ciuda eforturilor depuse de jucătorii vicecampioanei României pentru a obține o victorie in extremis, clujenii nu au mai putut fi opriți, iar Jalen Jones a ridicat tribunele în picioare, cu un slam dunk spectaculos. Partida s-a încheiat cu scorul de 74-66 și a adus al treilea succes din TOP 10 pentru campioana României.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Leo Meindl (17), Jalen Jones (17), Emanuel Cățe (14), Patrick Richard (8), Nandor Kuti (7), Kasey Shepherd (5), Stefan Bircevic (4), respectiv Nemanja Gordic (2). A mai evoluat și Karel Guzman. Din tabăra ilfovenilor, s-a remarcat Rasheed Moore, care a încheiat partida cu un total de 22 de puncte marcate.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, în fața fanilor din BT Arena, duelul cu Frutti Extra Bursaspor, în cea de-a șasea etapă din returul grupelor EuroCup. Acesta va avea loc miercuri, 8 martie, de la ora 19:30.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT revine după 35 de zile în fața fanilor pentru primul duel cu CSO Voluntari din Liga Națională

U-BT se impune la scor cu SCM Timișoara și obține al doilea succes din faza TOP 10 a Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca învinge la scor CSM Oradea și cucerește pentru a cincea oară Cupa României

banner