UMF Cluj face testări COVID-19 la cerere CÂT costă și unde e centrul de recoltare

0

Cei care doresc să își facă un test pentru COVID-19 pot face acest lucru, la cerere, și la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, care a deschis, de curând, această posibilitate și pentru public.

Până acum, specialiștii UMF Cluj au procesat teste de tip Real Time PCR pentru pacienții suspecți de coronavirus, la cererea autorităților medicale.

”Am trecut de 15.000 de teste Real Time PCR făcute până acum. Am primit de curând aprobarea de la Ministerul Sănătății să facem testări și pentru populație, deci putem oferi și acest serviciu. Din aceste zile oamenii se pot adresa centrului nostru de recoltare de la Centrul de diagnostic”, a declarat pentru Via Cluj Tv prof. univ. dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj. Un test costă 290 de lei, iar centrul de recoltare se află pe str. Marinescu nr. 23.

Teste contra cost se pot face în Cluj-Napoca și la Spitalul Județean Cluj, la Spitalul Regina Maria și la Synevo. Prețurile variază între 280 și 340 de lei.

De asemenea, până acum, specialiștii UMF Cluj au făcut peste o tonă dezinfectant care a fost distribuit spitalelor clujene.

”Am oferit suport psihologic medicilor și personalului medical implicat în îngrijirea bolnavilor cu coronavirus. Așa cum v-am spus, este un efort psihologic destul de intens. Am oferi, de asemenea, cazare pentru cei care au avut nevoie, în spațiile noastre, au fost puse la dispoziția Spitalului Clinic Județean pentru medicii care au avut nevoie”, a mai spus restorul UMF Cluj, prof. univ. dr. Anca Buzoianu.