UMF Cluj în elita mondială a universităților, alături de Oxford și Karolinska

0

UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este singura universitate de medicină și farmacie din România care face parte din una dintre cele 24 de noi “Universități Europene”, o serie de alianțe transnaționale ce vizează consolidarea și îmbunătățirea învățământului superior în Uniunea Europeană și stimularea cooperării între instituții, studenții acestora și cadrele didactice.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” face parte din alianța NeurotechEU (European University of Brain and Technology), alături de Universitatea Oxford, Karolinska Institutet din Stockholm, Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda și alte alte patru universități din Turcia, Spania, Germania și Ungaria.

Comisia Europeană a anunțat în sătpămână că toate cele 41 de Universități Europene, care includ 280 de instituții de învățământ superior din toate statele membre, dar și din afara Uniunii, vor primi o susținere financiară în valoare de 287 milioane de euro din bugetul Uniunii Europene.

Află care sunt avantajele directe ale studenților și cadrelor didactice de la recotrul UMF Cluj, Anca Buzoianu, invitată la România via Cluj.