UMF Cluj-Napoca: Peste 1600 de boboci au început facultatea

0

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca și-a deschis porțile pentru studenți, în noul an universitar 2022-2023. Universitatea clujeană are cel mai mare număr de studenți străini din România.

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a transmis un mesaj colegilor profesori și studenților mediciniști în cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar 2022-2023.

“Iată-ne acum, la începutul unui nou an universitar, cu o nouă generație de studenți care își încredințează visurile și speranțele în mâinile noastre. Suntem pregătiți și entuziaști să le oferim un parcurs educațional de calitate astfel încât, la finalul studiilor, să îi putem privi în ochi și să fim încredințați că ne-am făcut datoria așa cum se cuvine. Iar pentru asta, stimați colegi, vă mulțumesc și vă asigur de sincera mea considerație.

Intrăm în noul an cu spații renovate și modernizate – amfiteatre, cămine, cele două cantine, cabinete medicale, centru de consiliere psihologica. Le mulțumesc colegilor din administrație, care prin efortul lor din timpul vacanței studențești au făcut posibil acest lucru.

De asemenea, vom menține plata cu ora la nivelul crescut de anul trecut și, dacă rectificarea bugetară ne va permite, o vom mări cu încă 25% de îndată ce vom primi fondurile de la bugetul de stat.

Vă doresc să pășiți în noul an universitar cu încredere, bucurie și dorința de a performa. Vă asigur de întreaga mea susținere în atingerea succesului dumneavoastră și în îndeplinirea misiunii pe care ne-am asumat-o împreună: excelența în educația medicală și farmaceutică.

Anul universitar 2023-2024 aduce noi oportunități, iar conducerea universității își asumă misiunea și responsabilitatea de a asigura performanţa academică în formarea de profesionişti în domeniul sănătății.

Anul acesta, avem un nou program de studiu în cadrul Facultății de Farmacie – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic și am înființat extensia de la Baia Mare, unde avem 60 de studenți la programul de studiu Asistență medicală generală. În același timp, vom continua investițiile în modernizarea infrastructurii universității și vom susține activitatea de cercetare științifică din cadrul celor trei facultăți și al centrelor de cercetare avansată.

Doresc întregii comunități academice un an universitar plin de succese și împliniri!”

 

banner