UMF Cluj semnează un acord de parteneriat cu o altă universitate

0

Un acord de parteneriat cu o durată de 5 ani a fost semnat în 27 iunie 2023, la Cluj-Napoca, între Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMF) și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Scopul este acela de a promova mediul academic medical românesc și inserția pe piața muncii a personalului calificat în domeniul sănătății.

Acordul a fost semnat de rectorii celor două universități, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, din partea universității clujene și prof. dr. Sorin Radu, din partea ULBS. Direcțiile de colaborare ale acordului vizează activitatea didactică și de formare profesională a studenților din cele trei cicluri de studii (licență, masterat, doctorat), a medicilor rezidenți, dar și a cadrelor didactice.

De asemenea, câteva puncte importante fac referire la realizarea de proiecte comune cu relevanță academică, medicală și socială, precum și la schimburile inter-universitare. Un alt obiectiv este legat de colaborarea în activități de cercetare, dezvoltare, inovare și valorificare a rezultatelor cercetării medicale și biomedicale, dar și de calificare a personalului, în scopul asigurării serviciilor de sănătate calitative.

“Această alianță va aduce beneficii semnificative”, rector UMF Cluj

„Prin această colaborare, ne propunem să consolidăm schimbul de cunoștințe și expertiză
între cele două instituții, să stimulăm inovația în cercetare și să pregătim tinerii profesioniști pentru a face față provocărilor complexe din sectorul sănătății. Prin combinarea resurselor și a experienței noastre, ne dorim să dezvoltăm programe educaționale de înaltă calitate, să promovăm practicile medicale avansate și să contribuim la crearea unei baze solide pentru progresul continuu în domeniul sănătății în România. Suntem convinși că această alianță strategică va aduce beneficii semnificative pentru studenți, cadrele didactice și întregul sistem medical și va facilita accesul la o forță de muncă bine pregătită și angajată în îmbunătățirea sănătății și bunăstării societății noastre”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

„Afinitățile celor două universități s-au conturat încă din anii ‘90, când colegii de la UMF
Cluj ne-au fost alături în procesul de înființare al Facultății de Medicină din cadrul ULBS.
De-a lungul acestei istorii comune am dezvoltat proiecte, ne-am susținut reciproc la nivel
academic, așa încât era momentul să consolidăm toată această colaborare printr-un acord
de parteneriat. Suntem foarte încrezători în efectele acestui acord, atât la nivel academic, cât și în privința implicării în comunitate”, a spus prof.univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS, cu ocazia semnării parteneriatului.

VEZI ȘI:

O nouă generație de medici veterinari a absolvit facultatea din cadrul USAMV Cluj-Napoca

UMF Cluj-Napoca a participat la reuniunea consorțiului Universităților Europene Neurotech EU

VIDEO: Absolvenții UMF Cluj și-au luat la revedere de la anii de studenție, prin mult așteptatele serenade

banner