Un jandarm care a furat din magazin pentru a-și hrăni copiii a fost iertat de procurorii clujeni

0

Un jandarm acuzat că a sustras alimente dintr-un magazin a fost absolvit de urmărirea penală. Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj-Napoca au concluzionat că, deși fapta este recunoscută, lipsesc motivele de interes public pentru a continua ancheta penală. Astfel, acesta a scăpat doar cu obligația de a suporta cheltuielile de judecată. Jandarmul, care este plutonier adjutant, a recunoscut că a furat alimente și a spus că în acel moment nu avea bani și are de crescut doi copii.

În ziua de 4 septembrie 2023, în jurul orei 14:30, a avut loc un incident în care un jandarm a fost implicat. Conform rechizitoriului, jandarmul în cauză a sustras bunuri alimentare dintr-un magazin Carrefour în valoare totală de 111,06 lei. Modul în care s-a petrecut fapta, conform acuzării, a fost fie prin nescanarea a trei produse, fie prin adăugarea după cântărire a unei cantități mai mari din aceleași produse.

În timpul audierilor, suspectul a recunoscut fapta și a declarat că soția sa lucrează ca învățătoare și că urma să încaseze salariul abia peste 10 zile. De asemenea, a menționat că au în întreținere doi copii în vârstă de 13 și 11 ani.

Din evaluarea materialului probator prezentat, procurorul a concluzionat că fapta există și a fost săvârșită cu vinovăție de către suspect. Cu toate acestea, procurorul a decis renunțarea la urmărirea penală, argumentând că nu există un interes public în continuarea investigațiilor.

Decizia instanței a fost emisă în data de 31 ianuarie 2024, iar jandarmul va trebui să achite 100 de lei în calitate de cheltuieli judiciare.

 

banner