Un întreprinzător din Cluj cere ȘOMAJ DE STARE DE URGENȚĂ pentru toți românii fără venituri

0

DAN MUREȘAN, vicepreședinte al Consiliului Național al IMM-urilor din România și director general al MDM Group, cere guvernului ȘOMAJ DE STARE DE URGENȚĂ pentru toți românii fără venituri. Guvernul a stabilit reguli birocratice și subiective pentru acordarea șomajului tehnic.

„Guvernul ar trebui să gestioneze cu totul altfel lucrurile. Avem situație de urgență, toată lumea ar trebui să primească un venit asigurat și garantat de statul român până când se iese din această situație. Indiferent că este salariat, indiferent că este PFA. Nu mai putem vorbi în acest moment de taxe și impozite.

Dacă se blochează firmele, oricum nu o să se plătească impozite și taxe.

Dacă există firme care își desfășoară activitatea, atunci o să plătească impozite și taxe dacă statul nu se gândește totuși să le stimuleze.

Ar fi două alternative: firmele care își desfășoară activitatea (și mențin locurile de muncă) să fie amânate, scutite, să se găsească pentru ele un stimulent financiar, să se eșaloneze pe 5 ani până se iese din acest blocaj economic.

Persoanele care nu primesc salariu este logic că nu vor avea venituri. Ar trebui să avem un șomaj de stare de urgență și să primească direct de la stat aceste sume de bani, nu să le treacă prin circuitul firmelor pentru că ar apărea un blocaj suplimentar pe recuperarea sumelor sau primirea banilor de către persoanele îndreptățite”, spune Dan Mureșan.