Universitățile clujene continuă să atragă foarte mulți studenți străini. Concurența la liniile franceză, engleză sau germană ale universităților din Cluj-Napoca este, uneori, mai mare decât cea de la linia română. Foarte mulți studenți străini provin din țările Europei Occidentale, însă există și mulți studenți care provin din Asia sau din Africa.
Universitățile clujene au dezvoltat, în ultimele decenii, structuri multiculturale, care oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză. Taxele universitare sunt mai mici decât cele percepute de universitățile occidentale, prestigiul facultăților clujene este în creștere la nivel internațional, iar diplomele românești se bucură de o mare recunoaștere în întreaga lume. De asemenea, Clujul este considerat un oraș sigur, iar viața studențească este frumoasă. Toți acești factori au sporit atractivitatea universităților clujene, spune decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Răzvan V. Mustață.
Liniile de studiu în limbile de circulație internațională atrag foarte mulți candidați. Cea mai mare concurență este la linia franceză de la Facultatea de Medicină de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” și la cea franceză de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. De asemenea, Universitatea Babeș-Bolyai atrage tineri inclusiv din Diaspora românească. În admiterea de vară, aproape 23.000 de candidați s-au înscris la Universitatea Babeș-Bolyai, care rămâne cea mai mare instituție de învățământ superior din România.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: