UNTOLD a alocat peste 150 000 de euro pentru reparațiile stadionului după eveniment

0

Organizatorii UNTOLD au încheiat mai multe contracte pentru utilizarea spațiilor aflate în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj. Suma totală plătită de organizatori pentru festivalul UNTOLD 2023 este de peste 1.070.000 lei.

Suma reprezintă costurile pentru utilizarea spațiului  pe perioada de montaj, demontaj și cele 4 zile de festival pentru: Parcul Central Cluj, Cluj Arena, Sala Polivalenta, Casino.  Pentru zona de food amplasată pe suprafața vechiului ștrand, organizatorii UNTOLD funcționează în baza unui contract de închiriere cu operatorul privat care deține spațiul respectiv.

De asemenea, organizatorii UNTOLD au depus și o garanție de 350.000 lei pentru utilizarea Cluj Arena, acolo unde se află scena principală a festivalului. În plus, organizatorii au și o asigurare a tuturor spațiillor unde se desfășoară festivalul, în valoare de până la 5 milioane euro.

Separat de costurile de închiriere ale spațiilor, UNTOLD va investi în acest an, la o primă evaluare, peste 750.000 lei pentru menținerea și dezvoltarea spațiilor unde se desfășoară festivalul.

Dintre acțiunile avute în vedere până în momentul de față, amintim:

  • supraînsămânțarea gazonului de pe Cluj Arena înainte de festival, astfel încât iarba să poată crește sub noul model de flooring care permite stratului vegetal să respire și să primească lumina;
  • protecția pistei de atletism cu echipamente de flooring heavy duty și echipament de flooring pentru protecția gazonului de ultimă generație (utilizat în toată Europa de către marii organizatori de evenimente);
  • contribuție la refacerea anvelopei stadionului, precum și curățarea jgheaburilor de scurgere a acoperișului;
  • refacerea stratului vegetal aferent parcării stadionului, acolo unde acesta a avut de suferit;
  • refacerea pavajului pietonal din jurul stadionului;
  • investiție în modernizarea și conservarea parcului prin montaje de gazon rulat, supraînsămânțări și fertilizări;
  • modernizarea rigolelor și a podețelor de pe aleea principală;
  • extinderea instalației de irigație;
  • anterior evenimentului s-au făcut verificări și modernizări pentru iluminatul din Parcul Central.

banner