Valentin Cuibus, candidat PSD la funcția de primar al Clujului: „Avem nevoie de reformarea fundamentală a infrastructurii”

0

Candidatul PSD la funcția de primar al Municipiului Cluj-Napoca, Valentin Cuibus, și-a prezentat oferta electorală în emisiunea Vot pentru Cluj.

La capitolul educație, printre prioritățile lui Valentin Cuibus (fost inspector școlar general) se numără construirea de noi creșe și grădinițe, urmărindu-se asigurarea unui loc pentru fiecare copil.

În cadrul parteneriatelor cu mediul de afaceri, agenții economici care construiesc noi cartiere rezidențiale trebuie să investească alături de primărie în infrastructura educațională, spune Valentin Cuibus.

În ceea ce privește infrastructura, candidatul PSD pledează pentru prioritizarea atragerii resurselor financiare necesare pentru construcția centurilor de nord-est, nord-vest și sud-vest ale Clujului, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, al CNAIR și al partenerilor de dezvoltare.

El crede că ar trebui constriuite noi drumuri către zonele extravilane și intravilane de la periferia urbei, zone care pot deveni noi cartiere ale municipiului.

Construirea de piste pentru biciclete și trotinete, simultan cu identificarea de soluții pentru crearea traseelor cicloturistice în zonele aglomerate sunt alte soluții marca Valentin Cuibus.

El a vorbit și despre creșterea confortului vieții urbane: „Crearea unor zone de agrement în cartierele periferice ale municipiului, crearea de noi baze sportive pentru sporturile de masă, extinderea rețelelor de utilități către zonele limitrofe ale localității, reconstruirea sistemului de canalizare (inclusiv de colectarea apelor pluviale) în cartiere și în zonele aglomerate.

Colectarea eficientă a deșeurilor și implementarea colectării lor selective”, sunt cateva dintre metodele avute în vedere de candidatul PSD.

Valentin Cuibus crede e nevoie la Cluj de o administrație mult mai eficientă și mai prietenoasă cu contribuabilul și că primăria se poate implica mai activ pentru susținerea tinerilor antreprenori. Cum, aflați din emisiune.

banner