Vălul Sfintei Marii și relicvele Sfintei Ana pot fi venerate la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca

0

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla organizează Pelerinajul eparhial din Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului care va avea loc și în acest an la Mănăstirea Maicii Domnului, Sanctuar Arhiepiscopal din Cluj-Napoca.

Programul de rugăciune – al cărui moment central va fi Sfânta Liturghie Arhierească, din 15 august 2023, începând cu ora 10.00, și a care a fost precedat de o seară și o noapte de veghe în curtea locașului mănăstiresc – a fost pregătit pentru toți pelerinii care vor dori să găsească adăpost și alinare sub ocrotirea Vălului Maicii Sfinte.

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, invită toți credincioșii să ia parte la acest pelerinaj. Ierarhul a invitat și la venerarea a două relicve sfinte: credincioșii care vor veni să se închine la Icoana Sanctuarului, vor putea să venereze un fragment din Vălul Preasfintei Fecioare Maria și o părticică din corpul Sfintei Ana, cinstita mamă a Maicii Domnului.

Despre relicva Vălului Maicii Sfinte, a amintit că se păstrează doar în câteva Sanctuare din lume: în Catedrala din Chartres, Franța, și în biserica Sfântul Francisc din Assisi, Italia”. „Noi avem o părticică, un mic fragment din acest Văl al Maicii Sfinte, care ne aduce aminte de ocrotirea cu care Maica Sfântă ne înconjoară pe fiecare”, a spus PS Claudiu. Din relicvele Sfintei Ana, care se păstrează în Catedrala din Bologna, Italia, și, care recent au fost aduse la Blaj, de acum o relicvă să află și la Cluj.

Programul Pelerinajului Eparhial la Mănăstirea Maicii Domnului (str. Romul Ladea, nr. 6, Cluj-Napoca) 

15 august 2023

00.30   Calea Crucii a familiilor

Coronița Îndurării Divine

2.00   Acatistul Maicii Domnului

3.00   Rugăciunea Rozariului de bucurie

4.00   Rugăciunea Rozariului de lumină

5.00   Rugăciunea Rozariului de durere

6.00   Rugăciunea Rozariului de mărire

(pauză)

9.00   Rugăciunea Rozariului

10.00   SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ

Rugăciunile pentru dobândirea Indulgenței plenare și venerarea moaștelor.

 

banner