Vești bune: Timișoara oferă primul vaccin anti-coronavirus! Primele 1.000 de fiole sunt gata! UPDATE: Au început azi testele

3

Vești bune vin din Timișoara, orașul în care s-au vindecat 54 de români infectați cu coronavirus. Specialiștii Centrului de Cercetare OncoGen au anunțat că au pus la punct primul vaccin românesc anti-coronavirus.

Sinteza vaccinului a fost terminată ieri. Pimele 1.000 de doze au fost produse azi. Și tot azi au început testele. Deocamdată, cercetătorii timișoreni nu au precizat cât va dura perioada de testare. Vaccinul va putea fi produs pe scară largă abia după ce testele vor fi gata, iar autoritățile medicale vor da avizele necesare.

UPDATE:

Directorul Centrului de Cercetare OncoGen este Virgil Păunescu. Este profesor de imunologie la UMF Timișoara și vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale. Profesorul Păunescu, cel care a anunțat azi începerea testelor cu nou vaccin, a anunțat, de asemenea, pe Facebook că nu va patenta formula acestui vaccin, dacă testele îi vor confirma eficiența, pentru că nu dorește să facă profit din așa ceva.

Despre munca la acest vaccin a profesorului Virgil Păunescu au relatat publicații internaționale precum Newsweek, precum și presa locală din Timișoara, precum Timpolis. Ziarul timișorean a fost, de altfel, primul care a anunțat știrea referitoare la vaccin.

Virgil Păunescu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, apoi consilier prezidențial pentru sănătate publică.

banner