Viceprimar de Cluj despre cei 150 de milioane de euro prevazuti pentru Centura Metropolitana: “Nu vor ajunge acesti bani”

0

Centura metropolitana a Clujului (38,3 km) va fi un proiect dificil de executat, cu pasaje subterane si supraterane. Viceprimarul Dan Tarcea a anticipat la emisiunea moderata de Raul Chis la Via Cluj TV ca lucrarile de executie vor costa mai mult de 150 de milioane de euro (bani europeni). Urmariti emisiunea cu Dan Tarcea la Via Cluj TV.

Proiectul centurii metropolitane este sustinut de primariile Cluj, Apahida, Gilau si Floresti. Fiecare va contribui la finantarea studiului de fezabilitate care va fi realizat de catre consortiul care a castigat licitatia organizata de primarie anul trecut – TRANSINVEST BUDAPEST Kft-SPECIALTERV EPITOMERNOKI Kft.-SC EXPLAN SRL-SC CADSIL SRL (valoarea, 3,7 milioane de euro). Au mai fost bifate un PUZ si proiectului de autorizatie de constructie.

Centura Valcele Apahida a depasit costurile prevazute initial
Centura Valcele Apahida a depasit costurile prevazute initial

Studiul de fezabilitate ar urma sa fie finalizat in termen de 12 luni, adica la final de 2019. Documentatia realizata la Cluj va fi predata apoi Ministerului Transporturilor care vor gestiona proiectul prin Compania Nationala de Investitii Rutiere.

Dan Tarcea spune ca daca centura metropolitana nu va fi gata pana in 2023, finantarea de 150 de milioane de euro, bani europeni, se pierde.