Viceprimarul DAN TARCEA, la Via Cluj TV: Se demolează casele fără autorizație de pe Valea Fânațelor? Se taie sau nu tei pe străzile Universității și Kogălniceanu?

0

Viceprimarul DAN TARCEA a dezvăluit la Via Cluj TV ce se va întâmpla cu casele ridicate fără autorizație de construire pe Valea Fânațelor. O zonă din Cluj-Napoca în care au fost ridicate în mod cu totul halucinant peste 250 de imobile peste capul primăriei și fără ca autoritățile să oprească cu fermitate lucrările neautorizate.

În emisiunea lui Raul Chiș, viceprimarul a dat un răspuns fără echivoc și întrebării dacă se vor tăia sau nu tei pe Universității și Kogalniceanu, străzi pe care urmează să se intervină cu lucrări în cadrul unor ample proiecte de modernizare. Astfel de lucrări de modernizare au început deja pe mai multe străzi din centru. Urmărește emisiunea pentru detalii.

Case fără autorizație. 250!

Majoritatea proprietarilor care au construit fără autorizație pe Valea Fânațelor au fost amendați de poliția locală, spune viceprimarul, și li s-a pus în vedere să intre în legalitate. Întrebare e, însă, cum au reușit ei să își finalizeze imobilele?

“Cum să-i oprească poliția locală, în momentul în care le trimite procese verbale și le transmite că sunt sistate lucrările și ei continuă lucrările? Nu putem să punem un polițist local în fiecare zi la fiecare casă construită fără autorizație. Sunt făcute plângeri penale, sunt acționări în instanță. La final, se va ajunge la demolare. Am demolat la Cluj-Napoca și blocuri cu trei etaje”, a declarat Dan Tarcea.

“Eu încă din 2017 le-am atras atenția cetățenilor să nu-și construiască, mai ales pe Valea Fânațelor, case fără autorizație de construire pentru că aceste case vor fi demolate sau vor ajunge în niște situații absolut neplăcute (…). Dacă nu am respecta legile, ar fi anarhie. Cum s-ar simți ceilalți mii de oamenii care și-au construit case cu autorizație de construire dacă noi am încerca să legalizam niște construcții care sunt absolut ilegale?”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Se caută soluții

Subiectul construcțiilor de pe Valea Fânațelor a fost repus pe tapet de consilierul local Sergiu Hossu, care a avut o întâlnire cu locuitorii zonei.

“Valea Fanatelor este parte din Cluj Napoca. In aceasta zona locuiesc undeva la 600 de persoane, din care peste 100 de copii.

Sâmbătă am avut o întâlnire cu mai multe persoane care locuiesc in aceasta zona. Sunt foarte multe probleme:

– aproximativ 250 de case construite fără autorizație de construcție
– lipsa utilităților, nu exista canalizare, apa sau gaz
– curentul este tras pe “organizare agricolă/pompa apa”
– serviciul de salubrizare aproape inexistent, cu toate ca plătesc abonament lunar, deșeurile sunt ridicate la 2 săptămâni
– nu exista iluminat stradal
– drumurile sunt neasfaltate, despre deszăpezire nu mai vorbim

Străzile nu au nume iar casele nu au număr. La început nu am înțeles importanța unui nume pt fiecare stradă sau cât de important este un număr la o casă: “Va rog sa vă gândiți că în aceasta zonă locuiesc persoane in vârstă, dacă sunăm la ambulantă nu putem sa le indicăm o adresă, la fel și-n cazul unui incendiu”.

Există un singur microbuz care duce elevii la școală, mult prea puțin. Peste 50 de copii sunt duși la școala zi de zi de către părinți. Transportul in comun nu există: “Plătim impozite și taxe, de ce nu beneficiem și noi de transport in comun? De ce nu putem sa ne trimitem copiii la școala cu autobuzul?”

Terenul pe care acești oameni au construit este in extravilan, nu exista PUZ și bineînțeles(așa cum am zis la început) autorizație de construcție. Sper ca împreuna cu colegii mei consilieri din USR PLUS Adriana Cristian Alexandra Oană Radu Boloveschi și Dinu Ionescu sa găsim o soluție pt acești oameni”, a scris Sergiu Hossu pe Facebook.

Ce spune viceprimarul Dan Tarcea despre situația creată pe Valea Fânațelor, aflați din emisiune. Nu ratați subiectul teilor de pe Universității și Kogălniceanu care sunt apărați de ecologiști în cadrul unei campanii online după ce au apărut unele informații despre presupusa intenție a primăriei de a-i sacrifica cu ocazia lucrărilor de modernizare a acestor străzi centrale.