Valentin Cuibus: Factura pentru încălzirea Palatului Copiilor a fost de 116 000 de lei!

2

Factura la încălzire și curent electric primită de Palatul Copiilor din Cluj este mai mare decât cea emisă pentru castelul Peleș. În luna decembrie, Palatul Copiilor a primit o factură de 116.000 de lei, în timp ce la Peleș, cel mai vizitat obiectiv turistic din România, factura a fost de 84.000 de lei. Totuși, în cazul Palatului Copiilor, factura a fost recalculată, după ce conducerea a cerut acest lucru.

Creșterea prețurilor energiei termice și energiei electrice a dezechilibrat grav bugetul unor instituții. Cazul Palatului Copiilor din Cluj este relevant în acest sens, spune directorul instituției, Valentin Cuibus.

În acest context, conducerea Palatului Copiilor a luat măsuri prin intermediul cărora încearcă să facă unele economii, mai spune Valentin Cuibus.

În aceeași situație se află mai multe instituții de cultură și de educație din județul Cluj, dar și firme private. În acest context, mai mulți manageri din Cluj intenționează să ceară autorităților revocarea măsurilor de liberalizare a pieței de energie și revenirea temporară la un sistem strict reglementat.

banner