Victorie CFR Cluj – FCU Craiova (2-0): „Feroviarii” pun presiune pe liderul FCSB

0
foto: fanatik.ro

CFR Cluj a învins-o pe FCU Craiova în etapa a 11-a din Liga 1, scor 2-0, cu goluri venite în prima jumătate de oră, printr-un contraatac de manual plecat din pasa lui Tachtsidis, assist elegant a lui Bîrligea și gol Camora (minutul 2). Taxați din start, oltenii au răspuns prin calitatea individuală din ofensivă, doar că Chițu și Bahassa n-au putut să aducă egalarea. Cu defensiva adormită, trupa din Bănie mai primește o lovitură și Otele face dubla în minutul 26.

De aici CFR Cluj preia frâiele posesiei care a aparținut adversarilor și se joacă în fața porții lui Popa cu golul trei. De partea cealaltă, Negru nu reușește să reducă din diferență dintr-o poziție excelentă la finalul primului act, iar succesul favoriților se simte în aer.

Reveniți de la cabine, FCU Craiova a trecut la „tiki taka” pentru a desface apărarea clujenilor dispusă pe două linii. Cu chiu, cu vai, albaștrii au mai desfăcut din ițele jucătorilor lui Mandorlini și în doar zece minute de la reluare, Sava a intervenit de 4 ori providențial.

Clujenii au căutat să-și baricadeze defensiva și l-au scos pe Bîrligea pentru a-i face loc în apărare lui Ziv Morgan. În loc să răspundă mai mult în atac după ieșirea lui Camora, craiovenii au preferat să le cedeze posesia celor de al CFR Cluj și să rămână la pândă pentru a găsi vreo breșă izbăvitoare.

Cum disperarea pentru golul de onoare a crescut în tabăra oltenilor, Chițu, Asamoah și Bahassa au ieșit storși de puteri și le-au lăsat locul lui Ibrahim, Albu și Blănuță. Tripleta aruncată în disperare de oaspeți n-a mai reușit să producă nimic concret, iar CFR Cluj le suflă în ceafă celor de la FCSB. Echipa din Gruia s-a apropiat la numai trei puncte de lidera clasamentului.

De partea cealaltă, criza „leilor” se prelungește, iar aceștia rămân fără victorie de la instalarea lui Paul Răducan, scrie Gazeta Sporturilor.

VEZI ȘI:

CFR Cluj s-a impus la Alexandria cu 3-1 – Cum a reacționat conducerea după meciul din Cupa României

De ce nu joacă la CFR Cluj vedeta Konoplyanka

Cupa României: „U” Cluj și CFR Cluj încep meciurile împotriva unor echipe din divizia secundă

 

 

 

banner