Vin cu hrean sau vin cu petale de trandafir – rețetele inedite testate de o vinărie din Transilvania

0

O familie de viticultori din Carei, județul Satu Mare, experimentează noi feluri de vin. Este vorba, de exemplu, de vin cu hrean sau de vin cu petale de trandafir. Cel care a avut ideea de a experimenta în acest fel este actorul clujean Dorel Vișan.

Familia Jugrestan din Carei și-a înființat o mică plantație cu viță de vie de soi nobil. Vinurile locale sunt apreciate în întreaga țară, însă membrii familiei Jugrestan produc și vinuri mai aparte. Așa este vinul cu hrean, spune Cristian Jugrestan.

Vinul cu hrean, din soiul Fetească Neagră, are un gust aparte și este plin de prospețime. Însă prietena lui Cristian Jugrestan, Philomea Ruiter, originară din Olanda, a avut ideea de a face și vin alb cu petale de trandafir.

Experimentele nu se opresc aici. Cristian Jugrestan dorește să încerce și vinul cu cânepă, precum și vinul cu petale de flori de salcâm. De asemenea, va planta noi soiuri românești lângă Carei. Printre experimentele sale se numără și încercarea de a produce Negru de Drăgășani în colțul nord-vestic al țării.

banner