Vizită regală la Eco Garden Construct în Cluj

0

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteța Sa Regală Principele Radu al României au efectuat o vizită la Eco Garden Construct Cluj-Napoca, pepinieră și complex de amenajare a spațiilor naturale.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat atelierul de reciclare a lemnului, unde artiști plastici ce aparțin de Universitatea de Arte și Design din Cluj folosesc rămășițe de lemn pentru proiecte artistice, anunță România Regală.

În continuare, membrii Familiei Regale a României au vizitat grădina și pepiniera, care adăpostesc numeroase specii de plante de interior și exterior, potrivit Cluj Insider.

Familia Regală are o lungă istorie de implicare și susținere a horticulturii și îngrijirii mediului natural. De-a lungul timpului, membrii Familiei Regale au susținut evenimentele de promovare a mediului natural și a acțiunilor ecologice, inclusiv în Cluj-Napoca. Majestatea Sa Margareta este Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, potrivit UPNews.ro.

Spațiile verzi ce înfrumusețează Palatul Elisabeta și Castelul Regal Săvârșin au beneficiat de numeroase colaborări cu companii și instituții precum Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai” din Timișoara și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Specialiștii Eco Garden Construct au participat la reamenajarea grădinii Palatului Elisabeta, locul unde sunt organizate în fiecare an evenimente de mari dimensiuni care reunesc mii de persoane.

”Am primit cu deosebită bucurie vizita Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, însoțită de Alteța Sa Regală Principele Consort Radu al României, în timpul petrecut de Familia Regală la Cluj în aceste zile. Le-am mulțumit pentru vizită și le-am transmis că îi așteptăm la Cluj cât mai des. Consider că această vizită vine ca o recunoaștere a rezultatelor pe care toată echipa de la Eco Garden Construct le are în piața de profil din România și în cele câteva proiecte Europa. În același timp, considerăm că este și o recunoaștere a faptului că, în Cluj-Napoca, mediul privat este recunoscut și susținut ca să poată avea o creștere sănătoasă și să confirme statutul de județ și de oraș orientate către o abordare occidentală definitivă, încurajând viziunea europeană de dezvoltare și interesul pentru o economie și o societate tot mai verzi și mai sănătoase, prin implementarea soluțiilor durabile. Aprecierile primite din partea distinșilor vizitatori ne fac să perseverăm în direcția în care am pornit. Încercăm, împreună cu toți cei implicați, să construim o comunitate clujeană verde, care să considere cu adevărat spațiile verzi drept un bun comun asumat de fiecare în parte și să elaborăm programe de educație practică în acest sector, inclusiv cursuri de formare și specializare pentru personalul necesar, având argumentele oferite de sistemul universitar clujean. În concluzie, putem spune că, deloc întâmplător, această minunată vizită în sectorul verde, a avut loc prima dată la Cluj. Le mulțumim încă o dată și sperăm să revedem Familia Regală cât mai curând în Cluj-Napoca”, a spus fondatorul Eco Garden Construct, Mircea Crăciun.

Membrii Familiei Regale a României și-au petrecut sfârșitul de săptămână la Cluj. Majestatea Sa Margareta a înmânat marele trofeu al turneului internațional de tenis Transylvania Open, competiție care se bucură din acest an de Înalt Patronaj Regal.

banner