Vrei să îți completezi garderoba în mod sustenabil? ReClothing continuă: clujenii, invitați la sesiuni de shopping

0

Proiectul ReClothing, recent premiat la nivel internațional, a revenit la Cluj-Napoca cu a 8-a ediție. În cadrul inițiativei, oamenii sunt încurajați să adopte un stil de viață mai sustenabil și să facă alegeri responsabile în materie de modă. Evenimentul a început din 12 iunie, la Iulius Mall Cluj-Napoca, iar clujenii au fost chemați să dea mai departe acele piese vestimentare din garderobă pe care nu le mai folosesc. Astfel, în a doua parte a târgului, peste 1000 de piese vestimentare își caută un nou proprietar. În ultimii aproape doi ani, voluntarii JCI au reușit să colecteze circa patru tone de haine cărora le-au oferit o nouă viață.

Rochițe vaporoase de vară, fuste cu imprimeuri îndrăznețe, cămăși perfecte pentru o zi la birou sau tricouri cu detalii aparte – toate pot fi găsite între standurile pline de culoare ale târgului. Prețurile pornesc de la 15 lei.

Sesiunile de shopping sustenabil sunt completate de activități inedite – workshop-uri și demonstrații alături de designeri, precum Miha Cîrlugea sau chiar un stand unde curioșii își vor putea personaliza hainele de care s-au plictisit, pentru a le da o nouă viață. Evenimentul se desfășoară în perioada 22-25 iunie la Iulius Mall Cluj-Napoca.

Un european aruncă 11 kilograme de haine anual

Industria textilă are un impact negativ semnificativ asupra mediului – prin consumul intensiv de resurse naturale, poluarea apei și emisiile de gaze cu efect de seră, dar și prin generarea unor cantități mari de deșeuri textile. Statisticile arată că, în medie, un european aruncă 11 kilograme de haine și cumpără alte 26 în fiecare an.

ReClothing nu se limitează doar la mediu, ci proiectul aduce și un impact social pozitiv. Mai exact, fondurile strânse în cadrul evenimentului sunt utilizate în proiecte educaționale. Din donațiile de la ultimele evenimente, voluntarii JCI au dotat școli din mediul rural, au amenajat un hub pentru copiii ucraineni și au dus daruri de sărbători în comunitățile defavorizate.

VEZI ȘI:

Ești din Cluj și ai prea multe haine nepurtate în dulap? – Află cum poți acționa împotriva risipei, prin proiectul ReClothing

Proiectul clujean ReClothing, premiat la nivel european – A concurat cu proiecte din Finlanda, Germania și Elveția

Cum pot fi reciclate smart dopurile sticlelor de vin

 

 

 

banner