Vremea rea se întoarce! Urmează cod galben de furtuni, ploi și grindină

0

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe județe ale țării, printre care și Cluj. Clujul se va afla de vineri sub atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, vineri, 17 iunie, între orele 3.00 – 11.00, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp.

De asemenea, potrivit meteorologilor ANM, de vineri, de la ora 11.00, până sâmbătă, la ora 10.00, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.