We Rock for Ukraine – când artiștii ajută victimele războiului

1

Muzicieni, actori, artiști vizuali, ingineri, tehnicieni, luminiști, instituții, o asociație – în concluzie, Niște Oameni care încearcă să ajute alți oameni, prin participarea la unul dintre cele mai complexe și mai emoționante evenimente din Cluj, creat pentru sprijinirea Ucrainei. Află mai multe de la Geanina Simion, invitată la România via Cluj, despre un eveniment construit împreună cu cei din Ucraina, atât ca program, cât și ca imagine.

Asociația Niște Oameni organizează în 19 aprilie, de la ora 19.00, la Colegiul Academic, poate, cel mai amplu eveniment cultural din Cluj dedicat cauzei Ucrainei, spun inițiatorii lui. Reunește zeci de artiști (muzicieni, artiști vizuali, actori), mai multe instituții și, mai ales, parteneri direct din Ucraina: Urban Space Radio din Kiev și ilustratoarea Elena Chereshnya din Ucraina, care a ilustrat imaginea evenimentului.

Ce înseamnă We Rock for Ukraine?

Pe acorduri de rock simfonic și prin vocile unor actrițe cunoscute din Cluj, publicul va primi mesajele emoționante ale celor care încă luptă și rezistă în Ucraina. Toate aceste mesaje provin direct de la cei implicați, prin parteneriatul direct cu Urban Space Radio din Kiev, stația care a lansat podcastul ”The Day that we Survived”. Mesajele cuprind mărturii adevărate ale situației din Ucraina, de la începutul războiului și până în aceste zile.

Ilustrația evenimentului a fost făcută în colaborare cu o artistă din Ucraina. Tânăra artistă este de lângă Odessa, Elena Chereshnya, este ilustratoare de cărți pentru copii. În ilustrația evenimentului, aceasta a încercat să ilustreze peisajul pe care ea îl vedea. Rocile din ilustrație vin în întărirea cuvântului ROCK. Păsările de hârtie reprezintă transpunerea grafică a ideii de mesaj, mesajele transmise de bărbații ucraineni către soțiile lor care se aflau la noi în țară.

Inițial, artista nu a vrut să ia bani pentru ilustrație, dar organizatorii au insistat ca artista să aibă o propunere pentru prețul muncii ei. Suma cerută de ea a fost de… 30$.

Organizatorii doresc să liciteze ilustrația la eveniment, transformată într-un tablou, iar banii să fie trimiși artistei.

Pentru a sprijini cauza Ucrainei, toți artiștii din cadrul acestui eveniment participă în nume propriu și pro bono. În acest fel, toate fondurile obținute din vânzarea de bilete și din donațiile suplimentare vor putea fi direcționate înspre achiziționarea de produse necesare pentru supraviețuirea civililor din regiunile grav afectate de război.

Programul evenimentului:

Aranjamente de rock simfonic pentru piesele: Palladio (Karl Jenkins), Smoke on the Water (Deep Purple), Rolling in the Deep (Adele), Sweet Child o’Mine (Guns N’Roses), Smells like Teen Spirit (Nirvana), Purple Haze (Jimi Hendrix), Shape of You (Ed Sheeran), Thinking Out Loud (Ed Sheeran), Counting Stars (One Republic), Uptown Funk (Bruno Mars), Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury), Thriller – Michael Jackson.

Cu participarea artiștilor:

Dirijor Remus Grama

Vioara I: Ana Török, Paul Sârbu, Vlad Răceu, Robert Truț, Zoe Ciucă, Dianela Creț Flueraș Besa

Vioara a II-a: Răsvan Dumitru, Paul Moldovan, Dana Gâdea, Sebastian Comănescu, Anda Feier

Violă: Traian Boală, Daniel Groza, Simina Trifescu, Mihai Oșvat

Violoncel: Zsolt Török, Adrian Ciucă

Contrabas: Robert György, Beniamin Pârvu

Percuție: Dorin Pop, Anca Bordenciu 

Chitară solo: Alex Cioată

Chitară bas: Tibi Menyhart

Clape: Cristina Laszlo

Actori: Camelia Curuțiu, Ramona Dumitrean, Elena Ivanca, Romina Merei, Ileana Negru, Cătălina Nichitin, Anca Similar, Alexandra Tarce

Voce copil: Maruca Pop

   

Bilete pe Entertix și, în limita locurilor disponibile, la intrarea în eveniment. 

Preț bilet (donație): 100 lei

Cum donez pentru această cauză?

  • prin achiziționarea de bilete pentru eveniment;
  • prin POS – la eveniment va exista posibiltatea de a plăti cu cardul bancar sau cu aplicații mobile, în cazul în care dorești să donezi mai mult decât prețul biletului;
  • prin transfer bancar (astfel de donații se pot face și după eveniment), în contul Asociației ”Niște Oameni”, CIF 34710290, Str. Zorilor nr. 34, Dezmir, Jud. Cluj.

IBAN: RO31 INGB 0000 9999 1236 0772, deschis la ING Bank N.V. Cu mențiunea “We Rock for Ukraine” la ”detalii plată”;

  • prin contract de sponsorizare, dacă ești donator corporate: trimeți datele companiei la adresa de mail nisteoameni@nisteoameni.org.