Wildhills, Clubul Inovatorilor, se dezvoltă în Jucu

0

Comuna Jucu este cunoscută în întreaga Europă datorită parcului industrial Tetarom III, locul în care au investit companii precum Bosch sau De Longhi. Însă, chiar dacă fabricile din Jucu produc obiecte de înaltă tehnologie, cu valoare adăugată mare, cercetarea științifică care stă la fundamentul acestora este realizată în altă parte. Acest lucru este pe cale să se schimbe datorită unui proiect imaginat și dezvoltat de Vlad Buzoianu. Este vorba de tânărul antreprenor care a transformat o fostă fabrică din perioada comunistă în Cluj Business Campus, un centru al industriei IT din Cluj-Napoca.

Proiectul care este dezvoltat în Jucu este Wlldhills, un Club al Inovatorilor. Wildhills va fi organizat sub forma unui country club de inspirație britanică, în care membrii elitei intelectuale, științifice și antreprenoriale se pot relaxa, pot discuta afaceri și pot organiza conferințe. Clubul va funcționa într-un spațiu reprezentat de o fostă fermă, ale cărei clădiri trec printr-un amplu proces de restaurare și de renegenerare urbană.

Spațiul construit, dedicat relaxării sau activității intelectuale, va reprezenta 10 la sută din suprafața Wildhills. Restul suprafeței este dedicat activităților în aer liber și sportului, în conformitate cu dictonul latin Mens sana in corpore sano.

Realizarea Wildhills presupune o investiție de șase milioane de euro, dintre care două milioane de euro provin din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Mai multe detalii despre acest proiect aflați de la Vlad Buzoianu, prezent în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.