Wizz Air suspendă toate zborurile către şi dinspre Tel Aviv – TAROM, patru curse pentru a aduce români în țară

0

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat, duminică seară, că anulează toate zborurile către şi dinspre Tel Aviv, operate de pe aeroporturile din România, până la o notificare ulterioară. Reprezentanții companiei aeriene anunță suspendarea zborurilor în contextul confruntărilor sângeroase din Israel.

O aeronavă Wizz Air care opera o cursă de la Cluj Napoca la Tel Aviv a fost întoarsă din drum cu doar zece minute înainte de aterizare, după ce piloții au fost anunțati că aeroportul israelian se închide. La bord se aflau peste două sute de pasageri, cetățeni români dar și israelieni.

Potrivit informațiilor transmise de Wizz Air, avionul a făcut cale întoarsă și a aterizat inițial în Cipru, la Larnaka, iar câteva ore mai târziu pasagerii au fost aduși în siguranță în țară, la Cluj-Napoca.

„Ca urmare a escaladării conflictului din Israel, am anulat zborurile către și dinspre Tel Aviv până la o notificare ulterioară. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectați, prin e-mail sau SMS, și le oferă opțiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum și pentru cazare. Recomandăm pasagerilor care și-au rezervat biletele prin agenții de turism sau platforme online să apeleze la acestea pentru modificări ale rezervărilor.

Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape și suntem în legătură cu autoritățile relevante. Wizz Air își cere scuze pentru orice inconvenient, subliniind că siguranța și securitatea pasagerilor, echipajelor și aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Compania opera zboruri spre Tel Aviv de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” cu o frecvență de patru zboruri/săptămână, în fiecare marţi, joi, sâmbătă şi duminică.

TAROM operează curse pentru a aduce românii din Israel

„Încă două avioane TAROM au adus în țară români amenințați de reizbucnirea luptelor dure din Orientul Mijlociu. Compania națională aeriană a făcut și ieri două astfel de curse speciale, între Tel Aviv și București. O altă companie privată a readus în țară, ieri, 115 persoane. Și alte țări europene au trimis avioane după cetățenii lor. Polonia și Bulgaria au folosit chiar aeronavele prezidențiale în aceste misiuni”, scrie Digi24.

VEZI ȘI:

Wizz Air a anulat toate zborurile programate în luna octombrie – Află despre ce rută este vorba

Wizz AIR, zboruri anulate pe bandă rulantă – Află cum poți recupera banii

Wizz Air inaugurează un nou zbor spre cea mai sudică insula ionică

 

banner