Zboruri reluate spre Dubai, destinații la soare și la mare în lunile de iarnă! INVITAT David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj

1

După ce Wizz Air a reluat zborurile regulate spre Dubai (Emiratele Arabe Unite), David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” din Cluj anunță că din 3 noiembrie aceeași desinație va fi operată și de compania FlyDubai (două zboruri pe săptămână).

David Ciceo a afirmat în emisiunea lui Raul Chiș că aceste zboruri sunt extrem de importante pentru asigurarea conexiunilor pe toate segmentele de trafic – business, etnic sau turistic. Ultimele zboruri spre Dubai au fost efectuate în luna martie a anului trecut, ca urmare a debutului pandemiei SARS CoV2 (Covid-19).

Un alt detaliu semnificativ referitor la activitatea aeroportului este acela că în 2021 au a înregistrat mai mulți pasageri pe zborurile turistice decât în 2019.

“În ceea ce privește zborurile turistice: Hurghada va continua cu escală dar de la sfârșitul lui decembrie până în 30 martie vom avea Hurghada săptămânal zbor direct. Pentru cei care vor dori să meargă la caldură vom avea în noiembrie, decembrie, ianuarie Zanzibar (arhipelag de lângă coasta de est africană), un zbor cu escală din cauza distanței foarte mari.

În ceea ce privește impactul valului patru al pandemiei, Aeroportul raportează o ușoară scădere a traficului față de lunile august-septembrie. Situația nu este nici pe departe la fel de dramatică ca și anul trecut, când au fost înregistrați abia 900 000 de pasageri.

“Probabil vom termina anul cu 1,4 milioane de pasageri, pe total anul vom fi la aproximativ 50 la sută față de 2019. Consider că traficul nu va mai scădea atât de mult de această dată. Cred că peste două treimi din cei care călătoresc cu avionul sunt vaccinați. Și la noi, la aeroport, din 300 de angajati, 200 sunt vaccinați.

La Aeroportul Cluj funcționează un centru de vaccinare, unde orice cetățean UE se poate imuniza gratuit cu Johnson & Johnson.

David Ciceo a ținut să informeze că în 7 decembrie Aeroportul reunește crema aviației europene în cadrul conferinței Aviation Event Cluj.

Speakers:

Henrik Hololei, Director General for Mobility and Transport, European Commission
József Váradi, CEO, WizzAir
Rareș Bogdan, Romanian MEP and leader of RO delegation EPP Group EU Parliament
Prunariu Cătălin, Director General, Tarom
Pierre Coutu, President, Aviation Strategies International
Valter Fernandes, CEO, TAP Express
Olivier Jankovec, Director General, ACI Europe
Julian Jäger, COO and Joint CEO, Vienna Airport
Philipp Joeinig, Chairman & CEO, Menzies Aviation
Michael Kerkloh, Supervisory Board Member, Lufthansa
Jost Lammers, CEO, Munich Airport
Oana Petrescu, CEO, Blue Air
Tobias Pogorevc, CEO, Helvetic Airways

banner