Compania de Apă Someș a atras fonduri europene de peste 650 de milioane de euro

0

Unul dintre cei mai importanți actori publici din domeniul infrastructurii este Compania de Apă Someș. Operatorul regional de apă și canalizare activează în județele Cluj și Sălaj și s-a remarcat prin eficiența cu care a atras fonduri europene.

Până acum, Compania de Apă Someș a atras fonduri europene în valoare de peste 650 de milioane de euro. Cel mai important proiect este aflat în plină derulare, cu o valoare de peste 400 de milioane de euro, spune directorul general al Companiei de Apă Someș, Călin Vasile Neamțu.

La finalul acestui proiect, 99 la sută dintre locuitorii celor două județe vor avea acces la rețeaua de alimentare cu apă potabilă, iar 95 la sută dintre locuitorii din județele Cluj și Sălaj vor avea acces la rețeaua de canalizare. Proiectul presupune și realizarea celei mai mari aducțiuni de apă din regiune, care va oferi sălăjenilor acces la apa de bună calitate care provine din lacul de acumulare de la Tarnița, din Munții Apuseni, spune directorul de comunicare al Companiei de Apă Someș, Victor Lucian Croitoru.

Mai multe amănunte despre stadiul proiectelor Companiei de Apă Someș, în emisiunea România Via Cluj.


banner