Ziua Națională a României, celebrată la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

0

Pe data de 1 decembrie, ora 19:00, pe canalele social media ale Operei Naționale Române (Facebook și YouTube) se va transmite online, în regim gratuit, spectacolul “Privind cerul împreună”, un recital de lieduri și poeme românești.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca celebrează Ziua Națională a României cu următoarele evenimente:

În 1 decembrie – iluminarea și draparea clădirii Operei române clujene în tricolorul
României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Recitalul vocal-instrumental abordează un repertoriu de poezii ale celebrului poet Mihai Eminescu, precum și lieduri emoționante inspirate de acesta, și a fost produs în anul 2021, în colaborare cu Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

În interpretarea artistei Iulia Merca – la pian, a basului Cristian Hodrea, a actriței Elena Ivanca, a violoncelistului Vlad Rațiu, sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan și alături de viziunea regizorală semnată de Rareș Trifan, personalitatea ,,Luceafărului poeziei românești” va emana o strălucire întru totul fermecătoare. Vom fi invitați la reflexie, visare și introspecție „privind cerul împreună” – un azuriu optimist și senin care ne readuce mereu mai aproape unii de ceilalți.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca, prima instituţie lirică a țării și una dintre cele
mai emblematice din Europa, a luat ființă la 18 septembrie 1919, şi până în prezent, pe scena Operei clujene au fost prezentate peste două sute de titluri de operă, operetă şi balet din repertoriul universal, demonstrând o largă deschidere spre toate școlile şi stilurile.

banner