10 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului clujean

0

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj a câștigat două proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro. Contractul a fost deja semnat între reprezentanții aeroportului și cei ai Ministerului Transporturilor.

Banii europeni vor fi folosiți pentru a construi o nouă cale de rulare pentru aeronave, paralelă cu noua pistă de aterizare-decolare. De asemenea, ei vor vor fi utilizați pentru a cumpăra un nou sistem de scanare a bagajelor pasagerilor. Noul sistem este asemănător unui computer tomograf 3D, spune directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

După punerea în funcțiune a noului sistem de scanare a bagajelor, aeroportul clujean va fi primul din România în care pasagerii nu vor mai fi nevoiți să își scoată din bagaje laptopurile, tabletele sau lichidele, pentru că noul computer va fi capabil să identifice orice obiect cu potențial de pericol. Via Cluj TV a anunțat în premieră noua facilitate de care vor beneficia pasagerii aeroportului clujean.

banner