150 de ani de istorie, alături de Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca – Iată expozițiile care te vor întoarce în timp

0

Pentru a celebra cei 150 de ani de la înființarea Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga”, din Cluj-Napoca, reprezentanții acesteia au pregătit o expoziție, care valorifică istoria clădirii-simbol. Aceasta aduce în atenția publicului clujean, instituția reprezentativă a învățământului și culturii transilvănene, locul memoriei generațiilor de studenți, care au trecut prin Cluj, și gazda unei moșteniri scrise,  multiculturale. 

Parcursul istoric al bibliotecii este marcat de secțiunea găzduită de Sala “Gheorghe Sion” a colecțiilor speciale, care prezintă cele mai importante etape ale bibliotecii, precum și diversitatea valoroaselor colecții adunate de-a lungul timpului.

Printre exponate se numără fotografii istorice cu interioarele din clădirea bibliotecii, primul regulament al instituției, cartea de onoare cu semnăturile membrilor Familiei Regale, dar și permise vechi de bibliotecă sau buletine de cerere, folosite în trecut.

Expozițiile din cadrul bibliotecii pot fi vizitate în perioada 25 mai – 14 iulie, iar vernisajul din sala “Gheorghe Sion” este deschis publicului pe data de 25 mai, de la ora 14:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Expoziție la Cluj-Napoca: Arta marionetelor, prezentată prin prisma celei mai vechi familii clujene de păpușari

Competiția Expo Maraton 2023 se apropie de final – publicul este invitat să voteze proiectul preferat

Expoziţie de documente, fotografie și artă plastică în memoria lui Octavian Goga – vezi fotografii

banner