30 de ani de la revenirea Familiei Regale în România – MS Margareta, cea mai influentă doamnă

0

În urmă cu exact 30 de ani, Familia Regală a României revenea în România. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pășea pentru prima oară pe pământul țării sale, o țară pe care o cunoștea doar din poveștile tatălui său, Regele Mihai I.

Margareta a României îl reprezenta pe Regele căruia autoritățile care confiscareră Revoluția Română din 1989 nu îi permitea să revină în țară. În cei 30 de ani, Majestatea Sa Margareta a României a devenit una dintre cele mai importante figuri publice din România. Revista Forbes a declarat-o drept cea mai influentă femeie din România, iar activitatea sa zilnică dovedește faptul că acest calificativ este pe deplin meritat.

Evenimentele organizate de Familia Regală în țară și în străinătate sunt prilejuri de a restitui românilor fragmente dintr-un viitor posibil și care arată cum ar fi viața oamenilor într-o țară în care monarhia ar fi repusă în drepturile sale firești. În această seară de 18 ianuarie, sute de reprezentanți ai elitei românești și europene s-au strâns la Ateneul Român pentru a lua parte la un concert aniversar, care celebrează cele trei decenii de când Familia Regală a revenit în țară definitiv.

Care sunt învățămintele istorice și cum poate revedeni România regat aflăm de la președintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – filiala Cluj, Sebastian Baciu, prezent în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner