35% dintre profesorii din România se simt singuri

0

35% dintre profesorii din România se simt singuri – Asta relevă un studiu realizat în perioada martie-mai 2021, la inițiativa Programului Profesori fericiți pentru România – un demers susținut de Fundația Transylvania College.

La studiu au participat peste 5000 de cadre didactice din țară, iar rezultatele au fost prezentate la Cluj, în premieră națională, în cadrul Conferinței pentru Starea de Bine a profesorilor.

Simona Baciu: ,,Suntem aici pentru profesori, profesorii noștri contează, dar contează și cum sunt ei, contează modul în care ei se trezesc dimineața și merg la școală și încă în care ei vin acasă și se culcă. Pentru că tot ce este între aceste două evenimente este munca lor, este formarea pe care ei o dau copiilor noștri, este susținerea copiilor.

La eveniment au participat și reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și inspectorul școlar general din Cluj, Marinela Marc, dar și conf.univ.dr. Christian Săcărea, prorector al UBB.

Misiunea propusă de reprezentanții Transylvania College, prin programul de training pentru profesorii din România este să inspire drumul acestora în a-și descoperi potențialul personal și profesional, să predea din inimă și să genereze emoții pozitive oferind un model de atitudine și comportament în clasă.

Efectul A.R.A.T. este metoda prin care construim fundația unei culturi prospere în școală care începe cu mentalitatea deschisă a profesorului dornic să își mențină starea de bine. Prin urmare profesorii vor avea capacitatea să-și susțină elevii folosind tehnici proactive pentru sănătatea emoțională și comportamentală a acestora, care conduc la succesul academic.