64 de școli din județul Cluj au înregistrat medii sub 5 la simularea Evaluării Naționale

0

Elevii claselor a VIII-a din județul Cluj au obținut în proporție de 72,75% note peste 5 la simularea Evaluării Naționale. Însă, în ceea ce privește mediile pe școală, în 64 dintre cele 162 de școli din județul Cluj media a fost sub 5. Cea mai mare parte a școlilor din această categorie sunt situate în mediul rural, respectiv 57.

Cu toate acestea, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj (IȘJ), unitatea școlară cu cea mai scăzută medie la simulare în întregul județ este situată în mediul urban. Este vorba despre Școala Profesională Poiana din Turda, unde media a fost 2,41. În mediul rural, cea mai scăzută medie a fost la Școala Gimnazială Cara, din comuna Cojocna, respectiv 2,46.

Cele mai mari medii pe unități școlare sunt în mediul urban, iar primele trei din top sunt unități de învățământ din Cluj-Napoca.

Cea mai mare medie a întregistrat-o Colelgiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, respectiv 8,45. Urmează Liceul Teoretic „Elf”, cu o medie pe școală de 8,33 și Școala Gimnazială „Ioan Bob”, cu o medie generală de 8,09, ambele din Cluj-Napoca.

 

banner