A fost construit podul de la Bonțida, care permite accesul la Electric Castle – află când va fi inaugurat

0

SC FAR FOUNDATION SRL din Bistrița este firma care a câștigat contractul de execuție a podului de peste râul Someș, din Bonțida. Astfel, de la 15 iulie, comuna în care se află Castelul Banffy va fi legată din nou de Drumul Național 1C. SC FAR FOUNDATION SRL a reușit să termine construcția cu patru luni mai repede decât prevedea contractul.

Podul a fost demolat în luna aprilie 2023, iar localnicii, respectiv festivalierii de la Electric Castle, se temeau că circulația va rămâne multă vreme îngreunată. În perioada festivalului de la Bonțida, traseul autocarelor din și spre Cluj-Napoca trece peste acest pod.

„Am reușit să facem podul cu 4 luni mai repede, termenul de predare fiind luna noiembrie 2023, tocmai pentru a le permite locuitorilor să circule mai ușor, dar și pentru a fi gata de Electric Castle, când va fi un aflux mare de oameni. Ne-am ținut de cuvânt față de beneficiar, Consiliul Județean Cluj. Cum am reușit acest lucru? Am organizat echipele de muncitori pentru a lucra în două schimburi, inclusiv în weekend”, a spus Alexandru Fărcaș, directorul general al firmei, pentru Știri de Cluj.

Asfaltul pe pod și pe drumul de acces va fi turnat în perioada 10 – 15 iulie, când va fi realizat și marcajul rutier. Investiția se ridică la circa 10 milioane de euro. Firma din Bistrița a finanțat lucrările din bugetul firmei și urmează ca banii să fie decontați de Consiliul Județean Cluj, pe măsura efectuării lor.

VEZI ȘI:

Festivalierii Electric Castle pot susține renovarea castelului Bánffy prin reciclare

Campingul Electric Castle, transformat într-o „pădure” – 2000 de arbori au fost plantați în zona festivalului de la Bonțida

Pitch My Parents sau cum poți să îți convingi părinții că meriți să participi la ELECTRIC CASTLE

 

 

 

 

banner