Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest lansează primul accelerator din România dedicat exclusiv start-upurilor din domeniile sănătății și științelor vieții, LevelUP Health & Life Sciences Accelerator. Prin intermediul lui, firmele vor primi sprijin din partea experților pentru accelerarea comercializării, validării, promovării și vânzării soluțiilor, obținerea autorizațiilor sau accesarea surselor de finanțare. Află cine se poate înscrie, care sunt condițiile și ce avantaje vor avea firmele incluse în acceleratorul Level Up de la Ștefan Rusu, expert tehnic Inovare & Antreprenoriat ADNRV, invitat în emisiunea Business cafe de la Via Cluj tv.
Înscrierile sunt deschise până pe 2 aprilie 2023 tuturor start-upurilor aflate la început de drum din regiune, deja înregistrate la Registrul Comerțului, care dezvoltă soluții în domeniile științelor vieții, respectiv sănătății. Pot să se înscrie în program și echipe care au doar un prototip, însă vor trebui să își ia angajamentul creării unei societăți comerciale până la finalul programului de accelerare. Echipele se pot înscrie completând acest formular.
LevelUP Health & Life Sciences Accelerator se va desfășura în cadrul a 10 întâlniri întinse pe o perioadă de șase luni, în format hibrid, în Cluj-Napoca. Programul va începe cu un bootcamp unde participanții își vor nivela cunoștințele în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor proprii și vor cunoaște experții programului cu ajutorul cărora vor alcătui un plan al parcursului lor în accelerator. În baza acestui plan, start-upurile vor gândi și implementa activități specifice folosind resursele puse la dispoziție în cadrul acceleratorului pentru a valida ipotezele de business care stau la baza soluțiilor și a ajunge mai aproape de obiectivele lor.
În cadrul întâlnirilor bilunare, rezultatele acestor activități, lecțiile învățate și alte nuanțe descoperite de antreprenori în acest proces vor fi împărtășite cu întreagă comunitate devenind astfel subiectul dezbaterilor și feedbackului critic obținut din partea experților. Între întâlnirile fizice accentul va cădea pe execuția planului și a activitățile de mentorat, echipele având acces direct la oricare din experții programului și întâlniri 1 la 1 cu aceștia.
La finalul întâlnirilor, echipele vor putea aprofunda în cadrul unor workshopuri avansate subiecte și tematici relevante afacerilor lor precum: obținerea acreditărilor pentru dispozitive medicale, protejarea proprietății intelectuale, promovarea și vânzarea soluțiilor, dezvoltarea parteneriatelor strategice și networking, atragerea finanțărilor publice și private, validarea problemelor sau soluțiilor precum și multe alte subiecte de interes pentru domeniul în care activează.
Punctul culminant al programului îl reprezintă Demo Day-ul unde start-upurile vor avea ocazia să convingă investitorii sau alți parteneri să se alăture cauzei lor.
Valoarea programului este de 8000 euro pentru fiecare firmă, fără a cuantifica beneficiile directe sau indirecte rezultate în urma interacțiunilor cu experții, promovarea ideilor la nivel internațional și integrarea în rețeaua internațională de parteneri ADR NV și EIT Health.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: