Adela Mîrza, Alternativa Dreaptă: Suntem conservatori și respingem orice fel de extremism – Alegerile din Polonia arată renașterea conservatorismului

0

Pe scena politică românească a apărut un nou partid, Alternativa Dreaptă, afiliat familiei conservatoare europene. Co-președintele acestei formațiuni este clujeanca Adela Mîrza, fost președinte al partidului M10. Adela Mîrza crede că pe scena politică românească este loc pentru o formațiune care să reprezinte dreapta conservatoare, care să respingă orice fel de extremism.

În opinia Adelei Mîrza, este necinstit ca legionarii, fasciștii sau naziștii să încerce să se ascundă după eticheta de conservatori, în condițiile în care tocmai un conservator, Winston Churchill, a fost cel care a condus lupta europenilor împotriva totalitarismelor de dreapta în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Pe de altă parte, Adela Mîrza este de părere că pe scena politică românească este loc pentru o formațiune care să reprezinte dreapta autentic democratică. Reprezentanta Alternativei Drepte speră ca victoria conservatorului Andrzej Duda în alegerile prezidențiale să influențeze și scena politică din regiune, în sensul creșterii prestigiului formațiunilor conservatoare.