banner

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: Vom semna în 1 Decembrie un contract de finanțare în valoare de 6,5 miliarde de euro

0

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, candidează pentru un mandat de senator pe listele PNL Cluj. El vine în fața alegătorilor cu proiecte menite să modernizeze domeniul Agriculturii.

Este vorba de sisteme inteligente de gestiune a apei, inclusiv sisteme de irigații. Sunt 3.000.000 de hectare care ar putea fi irigate, însă sistemele acestea au fost abandonate.

În ultimii ani, guvernările precedente au investit în sistemele de iriganții 176 de milioane de lei pe an și au plătit firmele de pază cu suma de 38 de milioane de euro pe an.

De asemenea, Adrian Oros dorește să crească eficiența fondurilor publice investite în agricultură. În 1 Decembrie, în mod simbolic, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, va semna un contract de finanțare în valoare de 6,5 miliarde de euro pentru domeniul agricol. Acești bani provin din Planul Național de Reziliență și vor fi destinați infrastructurii de gestiune a apei. Banii ajung pentru reabilitarea sistemului național de irigații și pentru extinderea lui, pentru redeschiderea canalului Siret – Bărăgan, care va avea impact pentru trei județe, pentru repararea sistemului de desecare – drenaj care deservește 2,8 milioane de hectare, în regiuni precum Banatul, precum și pentru lucrări pentru combaterea eroziunii solului și pentru prevenirea deșertificării. Fondurile vor fi utilizate și pentru extinderea sistemului național antigrindină.

Acești bani se adaugă celor 22 de miliarde de euro cu care Uniunea Europeană va subvenționa dezvoltarea agriculturii românești în următorii ani.

Tot în 1 Decembrie, ministrul Agriculturii va semna un alt contract de finanțare, în valoare de 750 de milioane de euro. Banii vor fi investiți într-o rețea națională de preluare, depozitare, prelucrare, distribuție și promovare a produselor românești, a mai spus ministrul Adrian Oros.

Mai multe detalii, în emisiunea Vot pentru Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner