Aeroportul din Cluj își recuperează pasagerii mai repede decât în estimările oficiale

0

Pandemia de coronavirus a afectat grav traficul de pasageri în anul 2020. Însă, după descoperirea vaccinurilor împotriva COVID 19, traficul de pasageri a început să își revină.

Un adevărat campion al recuperării pasagerilor este Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Aeroportul clujean nu doar că a experimentat unele dintre cele mai mari ritmuri de creștere din Europa, ci a reușit să se conecteze cu hub-uri aeriene importante, care, înainte de pandemie, erau prea aglomerate pentru a găzdui zboruri directe spre și dinspre Cluj.

Dacă, la începutul anului, conducerea aeroportului estima că va ajunge la un trafic de 2.250.000 de pasageri până la finalul lui decembrie 2022, în prezent, estimările sunt și mai optimiste. Noua cifră avansată de conducerea aeroportului este de 2,4 milioane de pasageri până la finalul anului, aproape de maximul istoric atins în anul 2019, de 2,9 milioane de pasageri.

În acest context, este semnificativ faptul că, în august 2022, aeroportul clujean a avut mai mulți pasageri decât în august 2019. Dinamica excelentă a zborurilor este reflectată și de faptul că există o dezvoltare susținută a companiilor care au ales aeroportul clujean. Un bun exemplu în acest sens este compania WizzAir, care a decis să aducă cea de-a șaptea aeronavă în baza aeriană de la Cluj, spune directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.