Află cine va realiza digitalizarea Consiliului Județean Cluj pentru aproape 3 milioane de lei

0

Autoritățile județene din Cluj au desemnat câștigătoarea  concursului „Smart Territory”. Cea care va realiza lucrarea este, prin urmare, asocierea Life Is Hard, Cloud Soft SRL, Nordlogic Software, EfectRO. Proiectul de digitalizare a Consiliului Județean Cluj ajunge la valoarea de 2.897.697 de lei, fără TVA.

„Digitalizarea instituției pe care o conduc reprezintă o prioritate, motiv pentru care vom mobiliza toate resursele disponibile pentru ca acesta să se materializeze în cel mai scurt timp posibil. Dorim să venim în ajutorul tuturor cetățenilor care interacționează cu forul județean, facilitându-le, astfel, accesul la serviciile pe care instituția le oferă”, a precizat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Asociației câștigătoare îi va fi atribuit automat și contractul de servicii în urma căruia vor fi realizate cele trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

Noile aplicații, care vor beneficia de o grafică unitară și de o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul cetățenilor în ceea ce privește completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului acestora, plata taxelor și alte operațiuni în timp rapid, electronic, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției.

Astfel, în perioada imediat următoare Consiliul Județean va iniția procedura de negociere a contractului cu asocierea desemnată câștigătoare. Apoi va avea loc semnarea contractului și implementarea efectivă a proiectului.

Scopul proiectului „Smart Territory” este acela de a diminua interacțiunea fizică a cetățenilor cu instituția CJ Cluj, forul administrativ pregătindu-se să devină, în acest fel, primul județ inteligent din România.