Ai mai multe mașini sau case? Probabil, vei fi taxat suplimentar

2

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că Guvernul are în vedere impunerea unei taxe suplimentare pentru persoanele care dețin mai multe mașini sau apartamente. Acesta a afirmat că “nu consideră normal să ai același impozit, dacă ai mai multe proprietăți”, potrivit Hotnews

Adrian Câciu este de părere că, în cazul în care o persoană deține mai mult de trei autovehicule sau proprietăți, aceasta ar trebui să fie impozitată suplimentar. De asemenea, acesta precizează faptul că impozitul ar trebui să fie direcționat către bugetul local, nu către cel național.

“Știți că, în Japonia, de exemplu, nu poți să îți cumperi mașină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare. Majoritatea am început să luăm două mașini. Bun, înțeleg și asta. La a treia sau a patra? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar, de aici încolo, nu mai ești egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie”, a declarat Adrian Câciu pentru Hotnews.

Totodată, ministrul Finanțelor a menționat că Guvernul discută despre impozitarea bacșișului în domeniul HoReCa, introducerea impozitului progresiv, respectiv posibilele schimbări de la IT și construcții.

VEZI ȘI:

Revoluția Blockchain: a ajuns tehnologia din spatele Bitcoin, mai valoroasă decât criptomoneda?

Reprezentanții IMM-urilor vor performanță la instituțiile stat: “La trezorerie, de exemplu, una scrie și alta ia banul”

City Insurance, în faliment! În câte zile trebuie să depui cerere pentru a-ți recupera banii