City Insurance, în faliment! În câte zile trebuie să depui cerere pentru a-ți recupera banii

0

Avocata Diana Hatneanu a trimis un mesaj de avertizare pentru persoanele care au avut polițe de asigurare la compania City Insurance. Astfel, persoanele interesate au maximum 90 de zile pentru a-și primi înapoi banii, potrivit G4 Media

”S-a deschis procedura falimentului, aveți maximum 90 de zile să faceți cerere de plată de la rămânerea definitivă a hotărârii de azi ca să vă primiți banii. După aia la revedere, pa, good bye! (pentru cine a trecut pe la facultatea de drept, e termen de decădere de drept material) Pun mai jos textele de lege care arată exact cui i se aplică situația”, a adăugat Diana Hatneanu.

Anunțului avocatei face referire la două prevederi din Legea 213/2015:

  • „Orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvenţă poate formula o cerere de plată motivată, adresată Fondului în condiţiile prevăzute la art. 121 şi alin. (4), dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drept.”
  • „Orice persoană care invocă vreun drept de creanţă împotriva asigurătorului ca urmare a producerii unor riscuri acoperite printr-o poliţă de asigurare valabilă, între data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară de retragere a autorizaţiei de funcţionare şi constatare a existenţei indiciilor stării de insolvenţă a asigurătorului şi data încetării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, poate solicita deschiderea dosarului de daună printr-o cerere adresată Fondului; în vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor cuvenite de la Fond, acesta va formula o cerere de plată motivată, în condiţiile art. 14”.

VEZI ȘI:

Speranță pentru pacienții imobilizați la pat

Garsoniera de 11 mp din Cluj a fost închiriată: vezi care e prețul final